Serbian  English
Vatrogasno odelo FD-9
Vatrogasno odelo FD-9
Vatrogasna odela su izrađena od visokokvalitetne tkanine DuPont™ Nomex® i namenjena su za zaštitu vatrogasaca prilikom intervencija pri kojima postoji opasnost izlaganja visokim temperaturama. Odela su postavljena termoizolacionim materijalima, vlažnom barijerom za sprečavanje prodiranja vode i klima membranom za dišljivost tela, a obezbeđuju i povećanu komfornost pri nošenju. Sva potrebna kopčanja su sa nezapaljivom čičak trakom. Vatrogasna odela su funkcionalno i konstruktivno prilagođena maksimalnoj zaštiti od kontakta sa plamenom, a sadrže i reflektujuće trake za bolje uočavanje korisnika u uslovima smanjene vidljivosti. Na leđnom delu jakne su vlaknaste trake za kačenje natpisa od reflektujućih materijala.
 
Jakna FD-9 je duži model sa povišenom kragnom. Sečena je u predelu grudi, bez šavova u predelu ramena. Zatvara se posebnom vrstom patent ztavarača za brzo i lako otvaranje i zatvaranje jakne. Džep za sredstvo veze nalazi se sa desne strane prednjeg dela jakne dok su dva džepa sa poklopcem smeštena u predelu pojasa. Na krajevima rukava je adekvatan render i traka kojom se rukavi pridržavaju za prst.
 
Pantalone FD-9 su sa elastičnom trakom u pojasu. Tregeri su sa regulaciojom dužine i kopčaju se plastičnim kopčama. Bočno na nogavicama su dva našivena džepa sa poklopcem. Ojačanja na kolenima od dodatnog sloja DuPont™ Nomex® tkanine.
 
Vatrogasno radno odelo FD-9 je u skladu je sa Evropskom direktivom i standardima:
89/686/EEC – aneks II 
EN 469:2005+AC: 2006 (novo performansi X2, Y2 i Z2).
 
Odeća izrađena od tkanine proizvođača DuPont™, dobro podnosi visoke temperature (negorivih je osobina pri kratkotrajnom izlaganju vatri) i dobro podnosi eksploataciju. Pomoćni repromaterijal u odelima je takođe od renomiranih svetskih proizvođača tipa 3M, YKK i dr. Ova vrsta odeće je ergonomski prilago|ena nameni što je i verifikovano od strane Akreditovane Evropske Laboratorije STFI.
 
Šifra artikla: 31001899

 

 

 

 

 Šifra artikla: 0620084

 

 

 < predhodni proizvod                  sledeći proizvod >

PROIZVODNJA MILE DRAGIĆ
Makedonska 11, 23000 Zrenjanin
Srbija
DuPont Nomex
The DuPont Oval, DuPont™, The miracles of science™, and Nomex® and Thermo-Man® are registered trademarks or trademarks of E.I. du Pont de Nemours and Company or its affiliates.
Copyrught © 2005-2014 Mile Dragic Production. All rights reserved.