O nama

Reč vlasnika

Reč vlasnika

MILE DRAGIĆ

Doktor tehničkih nauka „Nove tehnologije u zaštiti čovekove okoline“

Kao roditelju, jasno mi je koliko je porodica bitna. Stoga mi je neizmerno drago što mogu da kažem da je “Proizvodnja Mile Dragić” i danas u 100% privatnom vlasništvu. U godinama koje su prošle, postalo mi je jasno da domaćinski odnos prema poslu, predani rad, insistiranje na pravim vrednostima i kvalitetu opstaju.

Dugo i istrajno radili smo na tome da svaki proizvod koji izađe sa naših proizvodnih linija bude izrađen u vrhunskom kvalitetu, da naši procesi rada i sistem kvaliteta sertifikujemo, idemo u korak sa svetskim tehnologijama i primenjujemo ih u radu. Posebno sam ponosan na veliki broj zadovoljnih korisnika opreme koji kao pojam kvaliteta upravo navode naš brend.

Pozivam vas da pogledate bogatu paletu proizvoda koje smo za vas pripremili tokom prvih 25 godina postojanja naše kompanije a koja se konstantno usavršava i dopunjuje novim modelima u skladu sa novim tehnologijama i vašim zahtevima. I zato, posle nepunih 35 godina poslovanja sa Vama našim partnerima, kako kaže i naš slogan, IDEMO DALJE!

Kompanija „Proizvodnja Mile Dragić“

Osnovana je 1985. godine. Nastala kao mala radionica, vremenom je izrasla u međunarodno priznatu, internacionalnu kompaniju, sinonim za proizvodnju balističke i druge zaštitne opreme, odeće i obuće.

Sedište kompanije nalazi se u Zrenjaninu, na sat vremena udaljenosti od Beograda, glavnog grada Republike Srbije. Ova lokacija pažljivo je odabrana jer grad Zrenjanin ima dugu tradiciju u tekstilnoj industriji.

Kompaniju „Proizvodnja Mile Dragić“ krase internacionalna priznanja u proizvodnji balističke zaštitne opreme koju između ostalog čine: balistički zaštitni prsluci, balistički i intervencijski šlemovi, balističke ploče, intervencijska oprema i druga zaštitna oprema namenjena zaštiti od visokih temperatura, električnog udara i hemijske zaštite. Naši proizvodi su proizvedeni od visoko kvalitetnih materijala, velike upotrebne vrednosti, izuzetno udobni, male težine i visokog stepena sigurnosti.

Proizvodni kapaciteti

  • Visoko specijalizovani namenski program (oprema za vojne i policijske snage i druge službe bezbednosti).
  • Program za fizičko i tehničko obezbeđenje (oprema namenjena privatnim agencijama za bezbednost i ndividualnu zaštitu civila).
  • Program zaštitne opreme u industriji (vatrogasna odela EN 469, jednoslojna vatrogasna odela EN ISO 15614; Nomex® radne uniforme za naftnu industriju, železare, livnice i elektroprivredu).
  • Program cerada (teške navlake za sve tipove prikolica i teretnih vozila kao i svi drugi tipovi pecijalizovanih navlaka za zaštitu opreme i ljudstva).

Proizvodni proces kompanije ima sledeće proizvodne pogone:

  • Pogon tvrde balistike obuhvata proizvodnju balističkih zaštitnih ploča, balističkih zaštitnih šlemova i balističkih štitova.
  • Pogon meke balistike i konfekcije obuhvata proizvodnju balističkih zaštitnih prsluka, uniformi i futrola.
  • Pogon intervencijske i kamuflažne opreme obuhvata proizvodnju intervencijskih kompleta, maskirne opreme za ljudstvo i tehniku.

Svi naši proizvodi sertifikovani su u renomiranim akreditovanim laporatorijama

Posebno ponosni na proizvodnju balističke zaštitne opreme za individualnu zaštitu u koju spadaju balistički zaštitni šlemovi, ploče, prsluci i ostali proizvodi od balističkih materijala koje proizvodimo u skladu sa sledećim svetskim standardima: NIJ STD 0101.04 i 0101.06, NIJ STD 0115.00, NIJ STD 0106.01, STANAG 2920, MIL STD 662.E, GOST 50, TRBS-SK kao i SORS i SRPS.

Svi naši proizvodi sertifikovani su u renomiranim akreditovanim laboratorijama.

Kao deo razvojnog i proizvodnog procesa posedujemo sopstvenu laboratoriju koja služi za testiranje balističkih materijala i opreme. Povratne informacije o kvalitetu naših proizvoda od strane kupaca dobijamo i sa terena, bilo da se radi o testiranju kroz borbene simulacije ili u realnim situacijama.

Ulaganjem u sopstveni razvoj proizvoda kompanija „Proizvodnja Mile Dragić“ je do sada u potpunosti osvojila proizvodnju gotovo 90 delova opreme za potrebe Vojske Srbije i Ministarstva Unutrašnjih Poslova Srbije. Ponosni smo na to što naši proizvodi danas čine standardnu opremu naših vojnih i policijskih snaga.

U svakodnevnoj upotrebi Vojske Srbije i Ministarstva Unutrašnjih Poslova Srbije se nalaz:

Balistički zaštitni proizvodi

Šlemovi, ploče i prsluci

Oprema za intervencije

Prsluci, štitnici, palice

Zaštitna odeća

deminerski kompleti i

filtrirajuća odela

Razna prateća oprema

futrole, nosači i torbice za municiju.

Kamuflažna oprema

maskirna odela i maskirne

mreže različitog tipa

Zaštitna oprema

zaštita od visokih temperatura,

električnih šokova i hemikalija

Prošavši verifikaciona ispitivanja od strane Vojske Srbije i MUP – a, usvojeni su i nalaze se u operativnoj upotrebi i refleksni nišan, pasivni monokular, laserski obeleživač cilja, zaštitne rukavice za ABH zaštitu i kompletna zaštitna oprema za javni red i mir za potrebe Vojne policije.

Mreža naših korisnika konstantno se širi – naši proizvodi se koriste širom sveta u preko 30 zemalja, pre svega u Srbiji i zemljama regiona a potom i zemljama Azije, Afrike i Južne Amerike.

S ponosom ističemo jedinstvenost u pristupu i posvećenost svakom klijentu, koji su zajedno sa originalnošću i preciznošću izrade doprineli da izrastemo u brend prepoznatljiv na međunarodnom planu.

Kvalitetnim radom i intenzivnim razvojem proizvoda želimo da doprinesemo zadovoljenju potreba naših klijenata, razvijemo odnos poverenja i dugoročnu saradnju.

Okrenuta ka budućnosti, „Proizvodnja Mile Dragić“ je vizionar koji inovacijama, beskompromisnim kvalitetom i sluhom za nova dostignuća konstantno pomera granice. Odavde je proizašao i naš prepoznatljivi slogan „IDEMO DALJE…“